Kunngjøringer‎ > ‎

Melding fra styret

lagt inn 27. nov. 2016, 00:54 av Jan Tore Richardsen   [ oppdatert 28. nov. 2016, 21:45 ]

Hei alle glade skifolk.

Vinteren har kommet til fjellet, og det er på tide å komme med litt informasjon i forkant av den kommende skisesongen.

Utgangspunktet for løypekjøringen er at vi kjører en gang pr. helg, samt at vi i juleferien, vinterferien (uke 8+9) og påske kjører midtuke også ved behov. Noe særlig mer tåler ikke økonomien i løypelaget. Vi har økonomi til noen ekstra kjøringer, men de må vi ta ad-hoc når det passer.

Først av alt må vi være sikker på at terrenget holder for løypemaskinen. Det innebærer at vi må være sikker på at myrene har frosset tilstrekkelig til at vi ikke kjører maskinen fast. Det har allerede vært flere tilfeller av løypemaskiner som har kjørt seg fast. Vi har hittil i 2016 brukt totalt 138.000 kr på reparasjon og vedlikehold på løypemaskinen, og vi ønsker ikke å kjøre den fast i ei myr eller kjøre på stein som skader maskinen. Derfor må vi være tålmodige og vente til forholdene er gode nok. Vi minner nok en gang om at 90 % av vårt løypenett er terreng-løyper som krever mye mer snø enn f.eks. løypene til Fjellstølen som i hovedsak går på skogsbilveier. Inntil videre vil vi derfor kjøre med scooter og sporsetter.

Vi ønsker at løypene skal være bra til lørdag (som er den viktigste dagen). Hvis det ikke meldes snø eller mye vind fredag ettermiddag/kveld/natt, så vil vi kjøre løypene fredag slik at de som kommer opp har muligheter for en skitur fredag ettermiddag/kveld. Men hvis det er risiko for at løypene snør eller blåser igjen til lørdag, så vil vi avvente kjøring til tidlig lørdag morgen (natt til lørdag). Enkelte ganger vil forholdene være enten så vanskelige eller uforutsigbare, eller at vi blir overrasket ift værprognosene, at løypene likevel ikke er gode på lørdag. Slikt vil dessverre kunne skje så høyt til fjells. Men intensjonen er slik den er beskrevet over.

Løypekjører Bjørn vil nå i større grad informere selv om status via facebook-gruppen, men den beste måten å være informert om status på løypekjøringen er å gå på www.skisporet.no. Her ligger løypene våre under navnet «Makalaus-Liaåsen». Det finnes også en fin app for Skisporet, som vi anbefaler at dere laster ned på mobil eller ipad. Synspunkter på løypekjøringen ønsker vi helst at dere sender til oss i styret. Da kan dere enten melde oss direkte eller via styret@makalausloypelag.no. Styret finner dere på hjemmesiden vår: www.makalausloypelag.no.

Så håper vi på en flott skisesong til fjells – og alt ligger jo til rette for det med snø så tidlig. Eneste vi nå skulle ønsket var litt mer sprengkulde slik at myrer og bekker fryser til. Vi vil også benytte anledningen til å takke alle som har bidratt på de mange dugnadene ila høsten. Det er nok en gang lagt ned et imponerende arbeid fra veldig mange personer. Dette har resultert i en del forbedrede traseer og et par helt nye traseer som blir spennende å prøve ila sesongen. Dette gjelder bl.a. den nye traseen fra Nordre Torkjellstølen til Nystølen der vi slipper den beryktede «Mørdar-bakken». I tillegg er det laget en helt ny trase fra Bamsebu (der løypa kommer ned fra Liastølfjellet) og mot Bølesåsen og videre ned til Stavadalen. Løypa kommer ned ved Stavadalen rett ved «bommen» og går da rett mot det nedre hyttefeltet. I tillegg har brua over Reina fått nytt dekke slik at denne er blitt både sikrere og bedre. Det ligger til rette for en flott skisesong i våre fantastiske løyper.

Avslutningsvis vil vi oppfordre alle brukere til å bidra litt ekstra økonomisk til løypekjøringen. Det betyr mye for at vi kan strekke oss enda lengre for å levere bedre og flere løyper. Vi oppfordrer alle som setter pris på gode skiløyper til å bidra med en ekstra innbetaling. Hvis alle betaler inn et beløp på mellom 500 og 1000 kroner pr. hytte/familie, vil vi få et godt økonomisk fundament for videre drift. Løypebidrag gjøres til konto 1503.48.24018. Det er nå også mulig å gi bidrag på Vipps, og det kan i tilfelle gjøres når man er ute på tur. For å vippse søker du bare på Makalaus Løypelag, og da kommer vår konto opp.

Skilue
Vi er i dag ca 140 andelseiere i løypelaget. Ønsker du å kjøpe andel i løypelaget betaler du inn kr. 4.000 PR ANDEL. Informasjon om dette finner du på www.makalausloypelag.no. Kjøper du en andel i løypelaget får du en flott skilue fra Bjørn Dæhlie med logoen til løypelaget, og du får muligheten til å kjøpe flere til resten av familien til den hyggelige prisen a kr 150 pr. lue.

Det har skjedd mye i løypenettet vårt de siste 2-3 årene og det er en krevende jobb å oppdatere løypekartene. Vi har søkt om støtte til dette arbeidet fra ulike stiftelser. Inntil videre vil vi oppdatere løypekartet med egne midler, men håper å få på plass nye oppdaterte løypekart ikke så langt inn i fremtiden når løypenettet har fått «satt seg». Planen er å legge ut et oppdatert egenprodusert løypekart på nett/facebook når vi kommer nærmere jul.

Vi ønsker alle en flott skisesong!!!

Mvh Styret i Makalaus Løypelag