Kunngjøringer

Ny layout på nettsiden

lagt inn 10. jul. 2017, 08:58 av Jan Tore Richardsen   [ oppdatert 10. jul. 2017, 08:59 ]

Nettside
Det er gjort noen endringer på nettsiden for å gi bedre oversikt over innholdet. De fleste valgene som tidligere lå i hovedmenyen til venstre er nå flyttet opp langs toppen av nettsiden. Håper dette gjør innholdet litt lettere tilgjengelig for medlemmene.

Ønsker alle medlemmer en fortsatt god sommer :-)

Årsmøteprotokoll 2017

lagt inn 28. mai 2017, 04:56 av Jan Tore Richardsen   [ oppdatert 28. mai 2017, 04:58 ]

Medlemsmøter
Signert protokoll fra årsmøtet i Makalaus Løypelag er nå lagt ut på nettsiden Medlemsmøter.

Innkalling til årsmøte 2017

lagt inn 3. apr. 2017, 09:30 av Jan Tore Richardsen   [ oppdatert 3. apr. 2017, 11:59 ]

Årsmøte
Innkalling til årsmøte i løypelaget er nå lagt ut på nettsiden Medlemsmøter.
Møtet finner sted skjærtorsdag 13. april kl. 17.45 på Makalausbua.
Årsberetning og regnskap vil også bli lagt ut så snart disse er klare.
 
Vel møtt!
 
Med vennlig hilsen,
Styret i Makalaus Løypelag

Vi har fått Vipps

lagt inn 28. nov. 2016, 08:53 av Jan Tore Richardsen   [ oppdatert 28. nov. 2016, 08:53 ]

Vipps
Nå er det mulig å gi din støtte til Makalaus Løypelag ved å bruke Vipps.

Både medlemmer og andre brukere av skiløypene i området vårt kan enkelt "vippse" over ønsket beløp ved å søke opp Makalaus Løypelag i Vipps-appen (eller skrive inn Vipps-nummeret til løypelaget som er 79500). Det er en enkel måte å vise at man er fornøyd med løypenettet og bidra til enda bedre løyper i nærområdet i fremtiden.

Løypelaget tar i mot alle bidrag, store som små, med stor takknemlighet.

Melding fra styret

lagt inn 27. nov. 2016, 00:54 av Jan Tore Richardsen   [ oppdatert 28. nov. 2016, 21:45 ]

Hei alle glade skifolk.

Vinteren har kommet til fjellet, og det er på tide å komme med litt informasjon i forkant av den kommende skisesongen.

Utgangspunktet for løypekjøringen er at vi kjører en gang pr. helg, samt at vi i juleferien, vinterferien (uke 8+9) og påske kjører midtuke også ved behov. Noe særlig mer tåler ikke økonomien i løypelaget. Vi har økonomi til noen ekstra kjøringer, men de må vi ta ad-hoc når det passer.

Først av alt må vi være sikker på at terrenget holder for løypemaskinen. Det innebærer at vi må være sikker på at myrene har frosset tilstrekkelig til at vi ikke kjører maskinen fast. Det har allerede vært flere tilfeller av løypemaskiner som har kjørt seg fast. Vi har hittil i 2016 brukt totalt 138.000 kr på reparasjon og vedlikehold på løypemaskinen, og vi ønsker ikke å kjøre den fast i ei myr eller kjøre på stein som skader maskinen. Derfor må vi være tålmodige og vente til forholdene er gode nok. Vi minner nok en gang om at 90 % av vårt løypenett er terreng-løyper som krever mye mer snø enn f.eks. løypene til Fjellstølen som i hovedsak går på skogsbilveier. Inntil videre vil vi derfor kjøre med scooter og sporsetter.

Vi ønsker at løypene skal være bra til lørdag (som er den viktigste dagen). Hvis det ikke meldes snø eller mye vind fredag ettermiddag/kveld/natt, så vil vi kjøre løypene fredag slik at de som kommer opp har muligheter for en skitur fredag ettermiddag/kveld. Men hvis det er risiko for at løypene snør eller blåser igjen til lørdag, så vil vi avvente kjøring til tidlig lørdag morgen (natt til lørdag). Enkelte ganger vil forholdene være enten så vanskelige eller uforutsigbare, eller at vi blir overrasket ift værprognosene, at løypene likevel ikke er gode på lørdag. Slikt vil dessverre kunne skje så høyt til fjells. Men intensjonen er slik den er beskrevet over.

Løypekjører Bjørn vil nå i større grad informere selv om status via facebook-gruppen, men den beste måten å være informert om status på løypekjøringen er å gå på www.skisporet.no. Her ligger løypene våre under navnet «Makalaus-Liaåsen». Det finnes også en fin app for Skisporet, som vi anbefaler at dere laster ned på mobil eller ipad. Synspunkter på løypekjøringen ønsker vi helst at dere sender til oss i styret. Da kan dere enten melde oss direkte eller via styret@makalausloypelag.no. Styret finner dere på hjemmesiden vår: www.makalausloypelag.no.

Så håper vi på en flott skisesong til fjells – og alt ligger jo til rette for det med snø så tidlig. Eneste vi nå skulle ønsket var litt mer sprengkulde slik at myrer og bekker fryser til. Vi vil også benytte anledningen til å takke alle som har bidratt på de mange dugnadene ila høsten. Det er nok en gang lagt ned et imponerende arbeid fra veldig mange personer. Dette har resultert i en del forbedrede traseer og et par helt nye traseer som blir spennende å prøve ila sesongen. Dette gjelder bl.a. den nye traseen fra Nordre Torkjellstølen til Nystølen der vi slipper den beryktede «Mørdar-bakken». I tillegg er det laget en helt ny trase fra Bamsebu (der løypa kommer ned fra Liastølfjellet) og mot Bølesåsen og videre ned til Stavadalen. Løypa kommer ned ved Stavadalen rett ved «bommen» og går da rett mot det nedre hyttefeltet. I tillegg har brua over Reina fått nytt dekke slik at denne er blitt både sikrere og bedre. Det ligger til rette for en flott skisesong i våre fantastiske løyper.

Avslutningsvis vil vi oppfordre alle brukere til å bidra litt ekstra økonomisk til løypekjøringen. Det betyr mye for at vi kan strekke oss enda lengre for å levere bedre og flere løyper. Vi oppfordrer alle som setter pris på gode skiløyper til å bidra med en ekstra innbetaling. Hvis alle betaler inn et beløp på mellom 500 og 1000 kroner pr. hytte/familie, vil vi få et godt økonomisk fundament for videre drift. Løypebidrag gjøres til konto 1503.48.24018. Det er nå også mulig å gi bidrag på Vipps, og det kan i tilfelle gjøres når man er ute på tur. For å vippse søker du bare på Makalaus Løypelag, og da kommer vår konto opp.

Skilue
Vi er i dag ca 140 andelseiere i løypelaget. Ønsker du å kjøpe andel i løypelaget betaler du inn kr. 4.000 PR ANDEL. Informasjon om dette finner du på www.makalausloypelag.no. Kjøper du en andel i løypelaget får du en flott skilue fra Bjørn Dæhlie med logoen til løypelaget, og du får muligheten til å kjøpe flere til resten av familien til den hyggelige prisen a kr 150 pr. lue.

Det har skjedd mye i løypenettet vårt de siste 2-3 årene og det er en krevende jobb å oppdatere løypekartene. Vi har søkt om støtte til dette arbeidet fra ulike stiftelser. Inntil videre vil vi oppdatere løypekartet med egne midler, men håper å få på plass nye oppdaterte løypekart ikke så langt inn i fremtiden når løypenettet har fått «satt seg». Planen er å legge ut et oppdatert egenprodusert løypekart på nett/facebook når vi kommer nærmere jul.

Vi ønsker alle en flott skisesong!!!

Mvh Styret i Makalaus Løypelag

Ny nettside - Turtips

lagt inn 17. okt. 2016, 21:44 av Jan Tore Richardsen   [ oppdatert 17. okt. 2016, 21:47 ]

Turtips
En ny nettside for turtips (velg Turtips i hovedmenyen til venstre) er nå lansert. Her kan medlemmene dele turforslag i løypenettet vårt og andre nyttige turtips.

Bilder og videoer

lagt inn 18. sep. 2016, 11:45 av Stavadalen Hyttevel   [ oppdatert 18. sep. 2016, 11:48 ]

Galleri
Nye bilder og videoer fra diverse arrangementer i Makalaus Løypelag er nå delt på nettsiden Galleri.

Innkalling til årsmøte 2016

lagt inn 11. mar. 2016, 10:05 av Jan Tore Richardsen   [ oppdatert 11. mar. 2016, 10:28 ]

Årsmøte
Til alle andelshavere i Makalaus Løypelag SA.
 
Innkalling med fullmakt, årsmelding, samt regnskap for 2015 og budsjett for 2016 er nå lagt ut på nettsiden Medlemsmøter.
 
Årsmøtet gjennomføres skjærtorsdag 24. mars kl. 17.45 på Makalausbua (2. etasje).
 
Vel møtt :-)

Flotte skiluer med logo

lagt inn 3. feb. 2016, 11:45 av Jan Tore Richardsen   [ oppdatert 27. nov. 2016, 22:40 ]

Makalaus lue
Vi har tatt frem en flott klassisk skilue fra Bjørn Dæhlie i 70 % acryl og 30 % ull. Luen er foret rundt ørene med ribbestrikk, og har god isolasjons-evne slik at den fungerer bra på fjellet. Luen er i en størrelse (one-size), kommer i 2 farger, rød og blå, og flagget er byttet ut med logoen til løypelaget. Veil pris er kr. 300.

Det skal være stas å være andelseier i Makalaus Løypelag, og alle som er med og støtter arbeidet skal være stolte av det. Styret har derfor besluttet at alle som tegner andeler i løypelaget skal få en lue pr. andel man tegner.

I tillegg kan alle andelseiere få kjøpe ekstra luer til kr. 150,- Luene kan hentes/kjøpes på Makalausbua.

Meld deg inn i Makalaus Løypelag !

Med vennlig hilsen, 

Styret i Makalaus Løypelag 

 

Kjøp av ekstra luer må betales kontant i Makalausbua.

Løypekart 2015/2016

lagt inn 2. jan. 2016, 08:01 av Jan Tore Richardsen   [ oppdatert 2. jan. 2016, 08:04 ]

Løypekart
Oppdatert løypekart for skisesongen 2015/2016 er nå lagt ut på nettsiden Løypekart.

1-10 of 48